Hoe werkt een Kindertolk(traject)

“Als wij het LEF hebben onszelf kwetsbaar op te stellen en bereid zijn naar onze kinderen te luisteren, willen horen wat zij ons over óns leven te vertellen hebben, dan helpen we onze kinderen écht!”

Ouders willen het beste voor hun kind(eren). En het kind wil het beste voor zijn ouders! Kinderen voelen haarfijn aan wat een ouder nodig heeft (om verder te groeien of bij te sturen) en maken dat duidelijk met de middelen die zij tot hun beschikking hebben (afhankelijk van de leeftijd). Dus door gedrag, spel, ontwikkeling, beperkingen en/of klachten.

Bij de Presentchild methode gaan we in gesprek met de ouder (het kind blijft dus onbelast).
Een traject bestaat veelal uit 3 gesprekken:
– een intakegesprek
– een terugkoppeling
– een follow-up

Tijdens het intakegesprek ben je grotendeels zelf aan het woord en vertel je jouw verhaal aan de hand van enkele vragen die ik je stel. Gedurende de tijd die ligt tussen ons eerste en tweede gesprek, zal ik jouw verhaal ‘vertalen’. Er ontstaat als het ware een tweede verhaal dat niet langer over jouw kind, maar over jou gaat en wat jouw kind jou spiegelt/wat hij jou wil laten zien of vertellen. Tijdens de terugkoppeling zal ik je de boodschap die jouw kind voor jou heeft aan je teruggeven en kijken we samen hoe hier handen en voeten aan te geven. Tijdens het derde gesprek kijken we vooral naar hoe het is en hoe het is gegaan en wat, eventueel, nog nodig is.

Enkele voordelen van de Presentchild methode:
– Jouw kind blijft onbelast en hoeft dus niet bij het gesprek/traject aanwezig te zijn om toch geholpen te worden
– Het is geschikt voor kinderen van alle leeftijden
– Zowel jij als ouder/verzorger àls je kind profiteert van de behandeling
– De trajecten zijn kortdurend, kennen vaak langdurige resultaten en weinig terugval

PRECIES ZOALS JOUW KIND NÚ IS HEEFT HET EEN BOODSCHAP VOOR JOUW LEVEN.

PresentChild® Methode